Gavdos 2017

Gavdos 2017

Po skoro roce opět na Gavdosu. 

Skoro přesně po roce jsme se opět vypravili na řeckou Krétu a hlavně na malý ostrov jižně od západního pobřeží, na Gavdos.

Tentokrát na víc dní než vloni, na ,,pouhych,, 25 dní. A že si pobyt ještě na Gavdosu kvůli větru a vlnám protáhneme o 2 dny, a že ještě budeme mít další čtyři dny na kochání se Heraklionem, jsme ani náhodou nepředpokládali. Stalo se.

Protože jsem o Gavdosu to podstatné popsal už vloni, nebudu zdržovat. Překlikněte si na odkaz na moje fotky s popisky.

Protože mám opět z cesty přes 700 fotek, bude fotoalb několik. Jak album zveřejním, přídám do Šlápot upozornění.

Krásný podzim všem.

http://azave.rajce.idnes.cz/GAVDOS_v_zari_I._.../

http://azave.rajce.idnes.cz/GAVDOS_-_nejjiznejsi_zidle_Evropy/

http://azave.rajce.idnes.cz/GAVDOS_v_zari_II._.../

http://azave.rajce.idnes.cz/HERAKLION/

kde leží Gavdos:

https://mapy.cz/zakladni?x=24.8783027&y=35.0743833&z=9&source=osm&id=13304148

Hodnocení článku

Autor článku

azave

azave

Buď cestu najdu, nebo si udělám vlastní ... 

 

Přidat komentář

Komentáře

Rony

10. října 2017 14:14

Rony říká

Potamos je fakt dobrý místo. Asi bychom si tam někdy také mohli vyhřát své kosti...

Čím méně vyšlapané jsou stezky, kterými k svému cíli míříš, tím více zážitků tě na nich čeká

azave

10. října 2017 19:43

azave říká

Doporucuju nejen tem driv narozenejm a nejen Potamos ...Jo jo, jde tam i sejit po normalni ,,stezce,, ale neni tam zadna sladka voda - bohuzel, veskera pitna voda se musi donest, pripadne dovezt nejakou lodi .... za celej skoro mesic jsme videli asi tak 8 mraku, jinak totalne modro a hlavne teplo, nejvetsi ,,kosa,, byvala tak kolem 6 hodiny ranni, to bylo tak kolem 20 st  , jsme se museli prikrejt vlozkou do spacaku .... jo a trikrat fucel meltemi, jednou zrovna ve dnech naseho odjezdu, a tak se nam pobyt o par dni protahl na Gavdosu a potom i v Heraklionu, kdyz jsme se nemohli dostat do letadel nekam do Ceska nebo okolnich statu  ... ale to je na osmistrankovej elaborat o ,,ochote,, personalu letiste Heraklion ... 

Přidat komentář

Váš e-mail nebude u komentáře zobrazen.

Antispamová ochrana.

Zavřít přihlášení

Přihlásit se

Přihlašte se do svého účtu na Šlápotách:

Zapomenuté heslo Registrace nového uživatele

Fotografie
Zavřít Přehrát Pozastavit
Zobrazit popis fotografie

Vítr skoro nefouká a tak by se na první pohled mohlo zdát, že se balónky snad vůbec nepohybují. Jenom tak klidně levitují ve vzduchu. Jelikož slunce jasně září a na obloze byste od východu k západu hledali mráček marně, balónky působí jako jakási fata morgána uprostřed pouště. Zkrátka široko daleko nikde nic, jen zelenkavá tráva, jasně modrá obloha a tři křiklavě barevné pouťové balónky, které se téměř nepozorovatelně pohupují ani ne moc vysoko, ani moc nízko nad zemí. Kdyby pod balónky nebyla sytě zelenkavá tráva, ale třeba suchá silnice či beton, možná by bylo vidět jejich barevné stíny - to jak přes poloprůsvitné barevné balónky prochází ostré sluneční paprsky. Jenže kvůli všudy přítomné trávě jsou stíny balónků sotva vidět, natož aby šlo rozeznat, jakou barvu tyto stíny mají. Uvidět tak balónky náhodný kolemjdoucí, jistě by si pomyslel, že už tu takhle poletují snad tisíc let. Stále si víceméně drží výšku a ani do stran se příliš nepohybují. Proti slunci to vypadá, že se slunce pohybuje k západu rychleji než balónky, a možná to tak skutečně je. Nejeden filozof by mohl tvrdit, že balónky se sluncem závodí, ale fyzikové by to jistě vyvrátili. Z fyzikálního pohledu totiž balónky působí zcela nezajímavě.