Příchod Šlápot

Příchod Šlápot

Nevím, jestli jste se na tento nový web o cestování dostali cíleně nebo náhodou, ale jsem rád, že jste se tu objevili a chtěl bych vás tu srdečně přivítat.

Kdo jsme

Asi nejvíce vás zajímá, kdo vůbec jsme. Podle názvu webu a hlavičky, lze poznat, že jsme partička veselých (i Veselých :-)) lidí, kteří rádi cestují. Nejsme ale takoví ti lidé, kteří sednou do letadla, doletí na Krétu a tam leží čtrnáct dnů u moře a opalují se (což je dokonce i docela nezdravé). Sice jsme dovolené tohoto typu také zažili, ale přeci jenom to není to pravé, co nás láká.

My jsme totiž nadšení turisté. To znamená, že na horách jsme jako doma. Sice občas také vyrazíme k moři si odpočinout, ale celou tuto dovolenou netrávíme jenom na pláži, ale vyrazíme i někam do vnitrozemí kouknout se na památky nebo uskutečníme nějaký zajímavý výlet do přilehlých hor.

Letní dovolenou stejně ale trávíme nejčastěji jenom v horách. Naší hodně oblíbenou oblastí jsou Alpy, nejvyšší pohoří našeho krásného kontinentu. Když nám někdo nabídne dovolenou v jiných horách, rozhodně jeho nabídku neodmítneme - často jsme viděni na Šumavě, ale třeba i na Slovensku.

O čem budeme psát

Podle předchozích odstavců usuzuji, že už každému došlo, jaké téma článků bude k vidění na tomto webu. Ano, budou to články popisující naše krásné a vzrušující vysokohorské túry, ale i obyčejné vandry na naší Šumavě, které určitě stojí také za zmínku.

Samozřejmě, že pouhý text by vám nestačil, a tak každý článek obohatíme zajímavými fotkami z popisované oblasti, které vám pomůžou dotvořit si představu o popisované oblasti.

V našich silách není napsat o všem, co byste si přáli vědět o popisované oblasti, a tak bude pod článkem prostor pro vaše komentáře, kde se rozhodně nemusíte stydět na něco se zeptat, zhodnotit náš výlet nebo nám třeba doporučit, co zajímavého jsme v dané oblasti vynechali. My si vaše komentáře určitě přečteme a rádi vám na ně odpovíme. ;-)

Co zajímavého tu ještě můžu najít?

Jak jsem již zmínil, pod každý článek můžete napsat svůj komentář. Před napsáním ale musíte vyplnit svoje jméno, e-mail a ověřovací kód, který slouží proti spamu. Po vyplnění všeho tohohle můžete teprve napsat vlastní obsah komentáře - to úplně nejdůležitější. To je hrozný co? >:o

Mám pro vás skvělé a rychlé řešení. Stačí se registrovat pod svou přezdívkou (pokud ji už někdo nepoužívá), před každým napsáním se přihlásit (pokud nemáte nastavené trvalé přihlášení, které vás vždy při příchodu automaticky přihlásí) a hned nebudete muset psát všechny tyhle otravné věci - stačí jen napsat svůj komentář a je to! :-) Navíc můžete komentář později upravit. ;-)

Myslím, že řečí již bylo dost, a proto bych chtěl tomuto novému, slibně vypadajícímu webu do budoucna popřát hodně nových článků a hrozně moc pravidelně i nepravidelně chodících návštěvníků!

Hodnocení článku

Autor článku

HoHo

HoHo

Pracuji pro globální startupy jako softwarový inženýr a architekt. Kromě zájmu o programování mě baví různé sporty, jako například squash, běh nebo lyžování.

Přidat komentář

Komentáře

Kulych

4. března 2009 20:44

Kulych říká

Přeji vše nejlepší v dalším vedení webu.

HoHo

5. března 2009 15:38

HoHo říká

díky...

Sportem ku zdraví a trvalé invaliditě

Přidat komentář

Váš e-mail nebude u komentáře zobrazen.

Antispamová ochrana.

Zavřít přihlášení

Přihlásit se

Přihlašte se do svého účtu na Šlápotách:

Zapomenuté heslo Registrace nového uživatele

Fotografie
Zavřít Přehrát Pozastavit
Zobrazit popis fotografie

Vítr skoro nefouká a tak by se na první pohled mohlo zdát, že se balónky snad vůbec nepohybují. Jenom tak klidně levitují ve vzduchu. Jelikož slunce jasně září a na obloze byste od východu k západu hledali mráček marně, balónky působí jako jakási fata morgána uprostřed pouště. Zkrátka široko daleko nikde nic, jen zelenkavá tráva, jasně modrá obloha a tři křiklavě barevné pouťové balónky, které se téměř nepozorovatelně pohupují ani ne moc vysoko, ani moc nízko nad zemí. Kdyby pod balónky nebyla sytě zelenkavá tráva, ale třeba suchá silnice či beton, možná by bylo vidět jejich barevné stíny - to jak přes poloprůsvitné barevné balónky prochází ostré sluneční paprsky. Jenže kvůli všudy přítomné trávě jsou stíny balónků sotva vidět, natož aby šlo rozeznat, jakou barvu tyto stíny mají. Uvidět tak balónky náhodný kolemjdoucí, jistě by si pomyslel, že už tu takhle poletují snad tisíc let. Stále si víceméně drží výšku a ani do stran se příliš nepohybují. Proti slunci to vypadá, že se slunce pohybuje k západu rychleji než balónky, a možná to tak skutečně je. Nejeden filozof by mohl tvrdit, že balónky se sluncem závodí, ale fyzikové by to jistě vyvrátili. Z fyzikálního pohledu totiž balónky působí zcela nezajímavě.